Leuven: de studentenstad!

Wie aan ‘studentenstad’ denkt, denkt meteen aan Leuven. De stad is rond de universiteit gebouwd en is niet enkel de bekendste, maar ook de grootste en de oudste studentenstad in Vlaanderen. Door al deze studenten is er een gezellige drukte in Leuven, er lopen overal studenten rond en alles draait er dan ook om het studentenleven.

Leuven Bierstad:

Leuven en bier… Het zijn al eeuwen twee handen op één buik. 100 jaar geleden telde de stad niet minder dan 788 drankgelegenheden. Een aantal ambachtelijke brouwerijen van toen bevindt zich nog altijd in en om Leuven.

Leuven Universiteitsstad:

Waar je ook gaat of staat in Leuven, overal word je omringd door het rijke verleden van deze universiteitsstad en ontmoet je studenten bij de vleet. Geen wonder als je weet dat ieder academiejaar meer dan 40.000 Belgische en buitenlandse jongeren naar dé Vlaamse universiteitsstad bij uitstek trekken om er hun bachelor of master te halen. Leuven en de universiteit (KU Leuven) zijn dan ook al gedurende bijna zes eeuwen onverbrekelijk met elkaar verbonden.

Leuven is ook de stad van de student. Het jonge volkje maakt bijna de helft van de totale bevolking uit en zorgt voor een bruisende sfeer en een prettige drukte in een stad die leeft op het ritme van de student. De band tussen Leuven, haar universiteit, hogescholen en studenten geeft de stad die unieke sfeer die bestaat uit een mix van cultuur, ondernemingszin, wetenschappelijk en toekomstgericht denken, creativiteit, toekomstzin, vriendschappen en feesten.

Leuven Winkelstad:

Wil je gaan winkelen in Leuven? Geen probleem! Trendy boetieks, kleurrijke snuisterwinkels en authentieke speciaalzaken, in Leuven liggen ze op kuierafstand. Welke richting je ook uitloopt vanaf de Grote Markt, binnen de minuut heb je een schat van een winkel ontdekt. En om uit te rusten van al dat shoppingplezier, leiden verkeersvrije pleinen en leuke doorsteekjes je langs de koffiebars, cafés, terrasjes en verleidelijke restaurants

Wil je graag op kot gaan met je medestudenten en genieten van je studententijd in Leuven? Zoek dan een kot op kot-in-leuven.be