Op kot gaan in Leuven

The places to be:

Hogescholen en universiteiten

K.U. Leuven heeft een breed gamma aan studierichtingen. Daarnaast zijn er nog enkele hogescholen aanwezig zoals: Groep T Hogeschook, Katholieke Hogeschool Leuven en het Lemmensinstituut voor de meer kunstige studenten.

Studentenverenigingen

Leuven telt tal van studentenverenigingen die verbonden zijn aan de verschillende studierichtingen. Voor meer informatie kan u terecht op: loko.be/verenigingen.

Op stap gaan kan je op de Oude Markt.

Daar vind je voor elk wat wils, pintjes, zwaardere bieren of cocktails.
Daarnaast zijn er ook nog de verschillende Fakbars waar je kan socializen en voor slechts één euro iets kan drinken! Op de Grote Markt vind je vooral restaurants met verscheidene menu’s.
De Muntstraat is een gezellig eetstraatje waar iedereen vindt wat hij zoekt. En ook in de Parijsstraat kan je je smaakpapillen verwennen met wereldkeuken.

Transport

Leuven is overal bereikbaar met de fiets. Door het centrum fietsen duurt slecht 10 minuten. Voor grotere afstanden kan je de bus nemen ( www.delijn.be ) en om naar een andere stad te gaan neem je best de trein (www.nmbs.be)

Sport en ontspanning

Leuven telt tal van sporthallen, zwembaden en openluchtterreinen. Op de site van de stad vind je een sportgids waar je sowieso vindt wat je zoekt. Je kan ook heerlijk relaxen in één van de parken en tuinen in de stad. Zo is het bijvoorbeeld heerlijk vertoeven in het Groot Begijnhof, het Leuvense stadspark en de Kruidtuin.
Wil je wat cultuur opsnuiven in Leuven? Dat kan ook, in het museum M bijvoorbeeld, de Sint-Pieterskerk of het kunstencentrum STUK.
Pik je graag een stukje toneel mee? Neem dan eens een kijkje op toneelverenigingenleuven.wordpress.com
of je kan een film gaan kijken in Kinepolis.

Zoek je een kot of studio in Leuven?
Dan ben je bij kot-in-leuven.be aan het juiste adres.

Wij verhuren studentenkamers zodat je het studentenleven optimaal kan beleven. Wees er snel bij als je in Leuven op kot wil gaan, want het aantal koten is beperkt!